2011年11月27日 星期日

劉華你去啦

反正無可選擇,亦無從選擇,對家的敵人,就是我朋友,阿爺愈賣重唐唐,愈多人為唐唐忽然站台,就愈撐CY。撐他不是因為支持他,而是要阿爺出醜,要偽選舉制度蒙羞。唐唐贏,制度破產﹔CY贏,So What?
不過咁,如果真係兩個揀唔落,不如民間玩野,捧親和之神劉德華上枱,奉表勸進,爽!

2 則留言:

匿名 提到...

而家擺明唔選個晉武帝司馬炎呢種未必英明嘅人當政,就要出個晉惠帝司馬衷,結果造成八王之亂。司馬衷嘅金句有:1。當天下荒飢,百姓餓死,他問:「何不食肉糜?」2。聽到蛤蟆叫,問身旁的人:「此鳴者,為官乎,為私乎?」如果鄙人有份投票,寧可搵個聰明D嘅,兩害擇其輕!

AC 提到...

唐唐其實是利益集團的馬前卒,君不見其身後盡是商界大媽耍。利益集團要繼續壟斷,將其推出台前,保障自身利益。反觀,梁營中的羅康瑞、陳啟宗都不是一線地產商,估計為梁站台,望能打破寡頭壟斷!看着電視訪問,梁某起碼也尚說對答流暢,反之,唐某則結結結巴巴,自己都不知自己在講甚麼,中學生都不如!